СЕРГІЙ КУЗЬМЕНКО ДОРУЧИВ ПРАВООХОРОНЦЯМ РОЗІБРАТИСЬ У СИТУАЦІЇ В ДОНЕЦЬКОМУ МЕДУНІВЕРСИТЕТІ КРОПИВНИЦЬКОГО

0
511
views

З такою вимогою голова облдержадміністрації звернувся до правоохоронних органів з огляду на події, що останнім часом розгортаються довкола Донецького медичного університету Кропивницького.
“Ми мали і маємо гарну мету – вирішити кадрову проблему в охороні здоров’я Кіровоградщини. Для того, щоб залучити молодого фахівця в лікувальні заклади області ми й будуємо амбулаторії з житлом, купуємо квартири. Коли Донецький медуніверситет звернувся з проханням прихистити їх у Кропивницькому, то наші цілі співпали. Ми зробили все можливе, щоб дати приміщення, гуртожитки, створити максимально сприятливі умови, щоб Кіровоградщина, місто Кропивницький стали другою домівкою для університету. Адже наші абітурієнти тепер мають можливість вступити тут до вишу, отримати медичну освіту і залишитися у нас працювати”, – підкреслив очільник області.

Як зазначив Сергій Кузьменко, будь-який університет займається економічною діяльністю і має на меті залучити студентів, які мають фінансовий ресурс. “Це економічна робота закладу, яка не має бути проблемою території. Шкода, якщо наші цілі з керівництвом медуніверситету не співпадають”, – наголосив він. “Просив би Міністерство охорони здоров’я, яке відповідає за заклад, правоохоронні органи розібратись, що насправді відбувається з факультетом, який функціонує в Кропивницькому. Що відбувається в рішеннях і як вони співпадають з тими цілями, які вибудовувались кілька років тому. Всі говорять і пишуть про заклад, а публічно немає жодної офіційної інформації. Прошу з’ясувати, які є проблеми, яка потрібна допомога, хто за що не розрахувався, хто і що зробив не так”.

Кіровоградська ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here