«ОБЛИЧЧЯ МИРУ» ЗІ СХІДНОГО ФРОНТУ

0
1057
views
«ОБЛИЧЧЯ МИРУ» ЗІ СХІДНОГО ФРОНТУ. Фото Ігоря Демчука. НС

Фотовиставку відомого волонтера та військового фотокореспондента Дмитра Муравського  відкрито в музеї 3-го окремого полку спецпризначення імені Святослава Хороброго минулого тижня.

Співорганізаторами виступили волонтери Громадянської ініціативи «Армія SOS» та Кіровоградської обласної громадської організації «Громадська варта». Світлини зроблені під час бойових дій на сході України у період з 2014 по 2017 рік у районах Авдіївки, Пісків, шахти Бутівка, Донецького аеропорту та  пекельних точках маріупольського напрямку. Виставка є частиною великого проекту Інформаційно-координаційного центру з назвою  «Обличчя миру», спрямованого на героїзацію української армії – жінок та чоловіків, які з перших днів війни пішли захищати країну від  російського агресора. На світлинах зображені як військовослужбовці ЗСУ та учасники добровольчих формувань, так  і цивільне населення, яке проживає  в прифронтовій зоні.

За словами співорганізаторів, виставку вже переглянули в Умані, пізніше волонтери погодилися поштою передати роботи до Кропивницького. В експозиції представлено 27 світлин.

 – Ми вирішили розмістити виставку в музеї третього полку, тому що для нас це святе місце і тут багато відвідувачів, які небайдужі до війни. Серед усіх робіт мене зворушує світлина, на якій зображено церкву в Пісках. Коли ми приїздили туди, то застали тишу, незвичайну для цього місця. Ми мріяли про те, що колись настане мир і церква буде відбудована. Світлини дуже різні, та був хвилюючий момент, коли думали, як краще розмістити їх у приміщенні. Протягом тижня надійде ще 20 робіт, присвячені третьому полку. Автор виставки обіцяв приїхати до кінця грудня, – зазначила координаторка Громадянської ініціативи «Армія SOS» Оксана Червоная.

Виставка триватиме місяць – до кінця грудня, і працюватиме у будні з 9 до 16 години. У зв’язку з розташуванням експозиції на території військової частини і посиленим пропускним режимом бажаючі  її переглянути мають попередити про це командування частини (066 507 54 07 – Сергій Васильович Францишкевич, заступник командира полку з морально-психологічного забезпечення). Дорослі відвідувачі повинні обов’язково мати із собою паспорт.

Максим ГУЦАЛЮК

Фото Ігоря Демчука

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here