НА КІРОВОГРАДЩИНІ ВІДКРИЛИ ДРУГУ В УКРАЇНІ СУЧАСНУ АМБУЛАТОРІЮ, ПОБУДОВАНУ ЗА ПРЕЗИДЕНТСЬКОЮ ПРОГРАМОЮ

0
1205
views

Для перших пацієнтів сьогодні відкрила двері Панчівська амбулаторія загальної практики Новомиргородського району, яку зведено в рамках ініційованої Президентом України програми “Сільська медицина”.

Проект реалізовано за кошти субвенції з державного та районного бюджетів у сумі 6,2 мільйони гривень. Приміщення амбулаторії з житлом лікаря та гаражем для санітарного транспорту збудовано в рекордні терміни. Минуло трохи більше ста днів, як будівельники компанії “Кіровограджилстрой” здали об’єкт “під ключ”.

Відкрив амбулаторію голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. В урочистих заходах також взяв участь голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, керівництво району, села та сільські жителі.

Голова облдержадміністрації та представники місцевої влади ознайомились із приміщенням амбулаторії. Оглянули службову частину, де розташовані реєстратура, маніпуляційний та оглядовий кабінети, кабінет щеплень, два кабінети сімейного лікаря, кімната для персоналу та підсобні приміщення. Перевірили оснащення закладу медичним обладнанням та інвентарем, що придбано за кошти району (252 тис. грн).

Проінспектували й житло лікаря. Побаченим залишились задоволені, адже всюди створено комфортні умови для роботи та проживання медиків і якісного обслуговування пацієнтів.

Як зазначив голова Новомиргородської РДА Олександр Сенченко, амбулаторію побудовано у Панчевому, адже у селі проживає понад півтори тисячі мешканців. Раніше селянам доводилось долати чималий шлях до колишньої амбулаторії, що розташована поза межами населеного пункту. За його словами, у новій амбулаторії обслуговуватимуться не лише мешканці села, а й населення з ближніх сіл: Каніж, Котівка та Мартоноша. Це загалом близько 3800 осіб.

Амбулаторію забезпечено автотранспортом, що придбано за кошти державного бюджету у сумі 500 тисяч гривень. Відтепер на виклики пацієнтів лікаря підвозитимуть на позашляховику марки “Renault Duster” замість старенької “буханки” (УАЗ-452). Після відкриття амбулаторії своїм враженням поділився голова облдержадміністрації.

“У рамках президентської ініціативи будівництва сільських амбулаторій, яких в Україні буде 513, на Кіровоградщині маємо збудувати їх 18. Наразі маємо дуже високу ступінь виконання цього завдання,” – підкреслив Сергій Кузьменко. “Власне, це стало можливим завдяки тому, що ми, не чекаючи державного фінансування, за власний ресурс виготовили проектно-кошторисну документацію, вчасно оголосили тендери і в серпні, отримавши фінансування на проект, розпочали будівництво”.

Очільник області відзначив, що виконання програми “Сільська медицина” на Кіровоградщині наближається до завершення.

“Ми, як і обіцяли, найближчим часом введемо в експлуатацію 18 амбулаторій. Три уже збудовано, а до нового року їх буде не менше десяти”, – повідомив Сергій Кузьменко.

Голова облдержадміністрації високо оцінив якість будівельних робіт в амбулаторії та подякував керівнику підрядної організації. “У Панчевому мені подобається якість будівництва. Адже за три з половиною місяця виконано увесь обсяг будівельних робіт і дійсно високої якості”.

Кіровоградська ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here