ЮНІ НАУКОВЦІ З ОЛЕКСАНДРІЇ СТВОРИЛИ ВИНАХОДИ ДЛЯ ЕКОНОМІЇ ЕНЕРГІЇ В АВТО ТА У ЛІФТАХ (ВІДЕО)

0
914
views

Юні науковці з Олександрії завоювали нагороди Всеукраїнського конкурсу «Intel Еко-Україна -2019». Серед 200 наукових проектів школярі вибороли 2 четвертих, 3 третіх та 2 других місця, повідомляють «Олександрійські новини».

Усі призери є учнями Олександрійської філії Малої Академії наук Кіровоградської області. Більшість із них навчається у гімназії Кіровоградського облкомплексу, яку олександрійці за звичкою називають просто гімназією на вулиці Діброви.

До своїх нагород юні науковці з Олександрії пройшли довгий шлях. Спочатку перемогли у заочному етапі конкурсу «Інтел-Еко». Потім захищалися перед  журі, яке складалося із викладачів ВУЗів та практикуючих дослідників.

Цікавий проект пневматичної підвіски для автомобіля презентувала на конкурс Вікторія Рикова, яка здобула 3 місце у номінації “Екологічна інженерія”. Вікторія розповіла про свій винахід.

Учениця 9 класу Олександрійської гімназії Ольга Боровик та учень 11 класу Артем Кудрявеньков представили на конкурс свій спільний проект. Це макет розумного будинку, який може виробляти електроенергію.

«У нас на будинку є ліфт. Коли ліфт забирає електроенергію, він важчий вантаж піднімає догори, а потім, коли потрібна електроенергія, важчий вантаж під силою тяжіння опускається вниз і виробляється додаткова електроенергія», – розповіли винахідники, що здобули II місце в  категорії “Екологічна інженерія” у номінації «груповий проект».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here