ЗАПАХ ВЕСНИ

0
1855
views
ЗАПАХ ВЕСНИ. Фото Ігоря Демчука. Народне слово.

Під такою назвою у галереї «Єлисаветград» наприкінці минулого тижня відкрилася виставка молодих харківських художниць Каріни Волошко та Наталії Третьякової. До речі, «Запах весни» – це передювілейна, дев’яносто дев’ята, виставка в історії галереї.

Назва виставки не просто символічна. Коли заходиш у виставкову залу, тебе буквально огортає цей запах. Він струмує практично з усіх робіт, переливається різними барвами і відтінками. Ти починаєш прислуховуватися і начебто чуєш, як з-під снігової кірки пробиваються проліски, як свіжий вітер вривається у кімнату, як щебет птахів наповнює весняне повітря трепетними звуками відродження і кохання. «Запах весни» загострює бажання жити, любити, цінувати природу, надихає на творчість.

Наталія Третьякова закінчила Харківське художнє училище, згодом – Харківську академію дизайну та мистецтв, відділення «Станковий живопис». Член НСХУ з 2002 року. Художниця успішно працює в жанрі портрета, пейзажу, натюрморту.  Віддаючи перевагу пейзажу, в якому вона вдало поєднує тонку розробку кольору з м’яким трактуванням форм. Знаходячи красу у довкіллі, переймаючись то романтично-схвильованими, то поетично-сумними настроями природи, вона створює ліричні пейзажі, наповнені гармонією і різноманітністю.

Каріна Волошко отримала таку ж освіту. Її роботи також не залишаються відстороненими, вони наповнені прозорим повітрям, неупередженим, якимось дитячим поглядом на світ. У кольоровій палітрі та композиції ліричність поєднується з виваженістю форм.

На відкритті виставки були присутні обидві мисткині. Наталія Третьякова зокрема відзначила: «Я жодного разу не була у вашому місті. Це дебют, але гадаю, що це не остання наша зустріч. Тут ми представили роботи, що виконані за останні три роки. Отже, свою частку весни ми привезли сюди і даруємо вам. Ваше місто чудове, затишне, задушевне, багато гарної архітектури, приємні люди. Ми просто вражені».

На завершення презентації було проведено конкурс віршів, приурочений до означеної виставки, та розіграш картини за лотереями.

Роман ЛЮБАРСЬКИЙ

Фото Ігоря ДЕМЧУКА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here