ДОХОДИ БЮДЖЕТІВ ОТГ КІРОВОГРАДЩИНИ ЗБІЛЬШИЛИСЯ НА 79,9 МЛН ГРН

0
622
views

Найбільший приріст доходів за минулий рік має місце у бюджетах міст обласного значення – 22,3% (на 339 млн.грн.) та в обласному бюджеті – 21,9% (на 146,2 млн.грн.). Доходи бюджетів ОТГ збільшилися на 20,5% (на 79,9 млн.грн.), районні бюджети – на 17,5% (на 155,7 млн.грн.). На цьому наголосив директор департаменту фінансів ОДА Сергій Шеремет під час щопонеділкової апаратної наради в облдержадміністрації.

За словами посадовця, одним із показників податкоспроможності територій є надходження доходів загального фонду на 1 жителя. За 2018 рік надходження доходів у розрахунку по містах, районах та ОТГ у середньому склали 4605,5 грн.

Найнижчі показники доходів на 1 жителя мають Великоандрусівська ОТГ (менше середнього показника на 49%), міста Олександрія і Світловодськ та Гайворонський район (менше на 32-44%). 

Сергій Шеремет також зауважив, що порівняно з 2017 роком суттєво погіршилися показники надходження податків і зборів на 1 жителя у Кіровоградському, Добровеличківському, Компаніївському і Новоархангельському районах (скорочення надходжень податку на доходи фізичних осіб внаслідок зменшення надходжень цього податку за виплачені власниками сільськогосподарських підприємств дивіденди).

За матеріалами Кіровоградської ОДА                           

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here