ВЕЛИКДЕНЬ 2019: СКІЛЬКИ БУДЕ ВИХІДНИХ?

0
1634
views

Великдень цього року святкується у неділю, 28 квітня, і є вихідним днем. Згідно з українським законодавством, якщо офіційний святковий день припадає на суботу або неділю, то і понеділок буде вихідним. Таким чином, й 29 квітня буде вихідним. Це обумовлено статтею 67 Кодексу законів про працю України.

ЗБЕРЕМО РАЗОМ ВЕЛИКОДНІЙ КОШИК ДЛЯ БІЙЦІВ, ЯКІ ЗАХИЩАЮТЬ УКРАЇНУ НА СХОДІ

 

Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням «Про перенесення робочих днів у 2019 році» від 10 січня 2019 р. № 7-р, з метою забезпечення раціонального використання робочого часу і створення сприятливих умов для святкування у 2019 році 1 травня – Дня праці, рекомендував перенести робочий день з вівторка 30 квітня на суботу 11 травня. Вихідним днем буде 1 травня – День праці.

Власник або уповноважений ним орган має право застосувати рекомендації Кабінету Міністрів України про перенесення вихідних та робочих днів на підприємстві, в установі або організації, видавши відповідний наказ, погоджений з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником).

Отже, українці у 2019 році отримають загалом п’ять вихідних поспіль на честь Великодня і Дня праці – з 27 квітня по 1 травня.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here