СПОРТ – МОДНИЙ ТРЕНД СЕЗОНУ

0
5667
views

Недостатня рухливість у повсякденному житті вже стала неабиякою проблемою. Сьогодні навіть за покупками можна не ходити, а вибирати все необхідне з дому як, наприклад, на Kasta. І навіть якщо ваші робочі години проходять «на ногах», а не в ергономічному офісному кріслі, все одно це не можна вважати достатньою активністю. А між тим це прямий шлях до багатьох проблем зі здоров’ям, протистояти яким можна лише займаючись спортом.

Мода на спорт: чому її варто підтримувати?

Гламурні 2000-ні вимагали від жінок активного схуднення і пропонували для цього безліч засобів – від екзотичних дієт до пігулок. Поки процес йде і фігура ще недосконала, її слід корегувати за допомогою одягу. Там вкоротити, тут подовжити, смужки в жодному разі не впоперек, малюнок не занадто дрібний тощо. Спорт мав наповнювати сенсом самотні вечори та заповнювати незручні паузи: «Не знаєш, що робити? Присідай!».

Наступні десятиріччя принесли деяку лібералізацію. Так, виявилося, що всі фігури гарні, а одяг 2019 має бути насамперед комфортним. Гонитва за схудненням та підготовкою до пляжного сезону поступилася місцем універсальній філософії спорту як складової гармонійного співіснування із собою та світом.

Сьогодні спорт став засобом самовираження та об’єктом гордості. Адже:

  • спортивні досягнення – це саме Досягнення. З великої літери. Ними пишаються, а ті, хто зміг досягнути вражаючих результатів, створюють навколо себе спільноти однодумців, допомагаючи пройти шлях до тіла своєї мрії;
  • у любительському сегменті доступні безліч видів спорту, навіть «елітні» теніс, яхтинг, гольф чи кінний. Тож кожен має змогу знайти активність собі до душі та бюджету;
  • зайняття спортом прививають думку, що людина – сама господар свого тіла і долі. Незалежно від обставин, погоди та календаря залишатися у формі та гарному настрої – ось тренд останніх років.

Крім того, до ідеї заняття спортом прихильно ставляться роботодавці. Оплата абонементів у спортзал або корпоративний фітнес все частіше стає частиною соцпакету.

Як підготуватися до тренувань?

Розпочати нове життя завжди складно. Тож, ось вам коротенька інструкція, як стартувати у спорті так, щоб він залишився з вами надовго.

  1. Розкажіть друзям про свій намір, запостіть свої плани у соцмережах. Доведено, що прилюдні обіцянки сприяють їхньому виконанню.
  2. Придбайте красиву форму та аксесуари. Це приємні клопоти, які не заберуть багато часу, адже все можна робити онлайн. Купити, наприклад, жіночу бейсболку в інтернет-магазині так само легко, як і решту екіпірування.
  3. Купіть спортивні гаджети, щоб фіксувати результати. Навіть незначні зміни у вазі або об’ємах надихатимуть вас на продовження занять.

І, звичайно, перед початком будь-яких тренувань варто відвідати лікаря. Ви та ваш тренер повинні бути впевненими, що у вас немає протипоказань до підвищених навантажень. А тим більше, якщо вони є. Адже спорт – це передусім відповідальність за своє здоров’я.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here