AGROEXPO-2019: СВЯТО НАБЛИЖАЄТЬСЯ!

0
891
views

Так, йдеться саме про AGROEXPO – Міжнaродну aгропромислову вистaвку з демонстрацією у польових умовах сільськогосподарської техніки, яка відбудеться вже всьоме.

У програмі заплановані експозиції вітчизняних і закордонних брендів у павільйоні й на відкритих майданчиках. Техніка та технології демонструватимуться в польових умовах. Для бізнесменів передбачені бізнес-форуми, семінари та консультації фахівців. Також у рамках події пройде традиційний «Покровський ярмарок». «Народне слово» зібрало для наших читачів усі цікавинки, новації, ідеї та плани цьогорічного дійства.

Теми та проблеми

Тематичні розділи AGROEXPO знову передбачають найширший спектр сфер діяльності вітчизняних та зарубіжних компаній. Зокрема, це техніка та технології рослинництва та тваринництва, новації та тенденції у транспорті та спецтехніці, будівництві й альтернативній енергетиці у сфері АПК, екології та переробці відходів, присадибному та лісовому господарстві.

У рамках виставки відбудеться панельна дискусія «Аграрне майбутнє України: яка парадигма розвитку АПК?» Разом із лідерами аграрного бізнесу, представниками уряду, Національного комітету з розвитку промисловості та провідними експертами сфери планується обговорити такі питання.

Чи втамує аграрна політика сьогодення інвестиційний голод у галузі АПК?

Сільгоспмашинобудування: конкурентоспроможність національних підприємств та механізми стимулювання їх розвитку.

Як зламати тренд сировинного придатка та зробити переробну промисловість привабливою для українського виробника?

Ринок землі: стоятимемо на якорі чи отримаємо компас?

Тенденції та перспективи розвитку вітчизняного тваринництва.

Кожен учасник дискусії матиме унікальну можливість поспілкуватися зі спікерами та поставити власні запитання.

Ідеї та «родзинки»

Нещодавно на сесії міськради Кропивницького депутати прийняли проект рішення про перейменування вулиці Мурманської, на якій розташовується виставковий комплекс AGROEXPO. Депутати проголосували за встановлення нової назви – Перша виставкова. Така назва, за словами міського голови, пов’язана з розміщенням на цій вулиці одного з найбільших в Україні виставкових комплексів.

У pамках AGROEXPO-2019 відбудеться масштабний тест- дpайв позашляховиків та спеціалізована виставка автомобілів «AutoLand».

У кpитому павільйоні на площі 6500 м2 pозмістяться понад 20 автобpендів на будь-який смак: від бюджетних моделей до моделей класу «люкс».

Сеpед пpедставлених будуть «Mercedes», «Volkswagen», «Lexus», «Toyota», «Mitsubishi», «Peugeot», «Renault», «Ford». «KIA», «Hyundai» та інші. Також на виставці планують показати новинку від відомого бpенда, яка буде пpедставлена в Укpаїні впеpше.

Організатори Міжнародної агропромислової виставки «AGROEXPO» обрали найкращі ідеї за результатами конкурсу, що був оголошений три місяці тому. Дотримуючись своєї концепції «народної» виставки, оргкомітет AGROEXPO звернувся до учасників і відвідувачів заходу з проханням висловити пропозиції, як покращити інфраструктуру та роботу виставки.

За словами директора компанії-розпорядника виставки ТОВ «Украгроекспо» Ігоря Глібка, на адресу оргкомітету надійшло 164 пропозиції, які були ретельно опрацьовані і серед яких конкурсна комісія відібрала три ідеї, що будуть реалізовані вже нинішнього року.

Так, за численними побажаннями учасників і відвідувачів виставки, сцена «Покровського ярмарку», на якій протягом усього заходу відбувається культурна програма, вже замінена на більш масштабну і сучасну.

Приємна новина і для тих, хто збирається на виставку на власному авто, – відтепер паркувальна зона виставки, площа якої з кожним роком зростає і на сьогодні є найбільшою в Україні, буде поділена на сектори, номери яких міститимуться на спеціальних табличках-вказівниках.

Ще одна пропозиція щодо поліпшення інфраструктури виставки надійшла від учасників, що експонують свою техніку у критому павільйоні, – забетонувати невеликі майданчики перед заїздом до корпусу, щоб можна було помити колеса після транспортування і вже чистою техніку загнати до павільйону.

У рамках Міжнародної агропромислової виставки «AGROEXPO-2019» відбудеться смачне свято – «Фестиваль вуличної їжі: кухні народів світу», під час якого можна буде насолодитися найсмачнішими стравами та чудовим сервісом.

Найкращі ресторани та кафетерії Кропивницького будуть частувати містян автентичними стравами білоруської, ізраїльської, іспанської, вірменської, узбецької, угорської, чеської, англійської та, звичайно ж, української кухонь.

Цього року у «Покровського ярмарку», що традиційно проходить у рамках виставки, з’явиться свій бренд. Це Мартин Боруля – відомий кожному ще з шкільних часів герой однойменної комедії видатного драматурга Івана Карпенка-Карого (Тобілевича), що народився на Кіровоградщині.

Іменем Карпенка-Карого названий Київський національний університет театру, кіно і телебачення. Сімейний маєток Тобілевичів, музей-заповідник «Хутір Надія» – одна з головних пам’яток Кіровоградської області. До того ж історія Мартина Борулі заснована на реальній історії родини драматурга. Прообразом Борулі виступив батько письменника. Він намагався довести своє дворянське походження, але мрію поховали бюрократи. Про вічну актуальність поміченого класиком говорить хоча б те, що п’єсу більше ста років поспіль ставлять в українських театрах.

Мартин Боруля – носій тієї неповторної самобутності Центральної України, особливостей її народної культури, які традиційно презентують на «Покровському ярмарку». Цього року ярмарок пройде з 25 по 28 вересня.

Традиційно всіх бажаючих з усіх куточків України запрошують взяти участь у конкурсі «Гарбуз-велетень», який щорічно проходить у рамках «Покровського ярмарку». Господар, який виростить найбільшого «жовтого здорованя», отримає цінний приз. Торік після тривалого зважування переміг гарбуз Валерія Помазана з селища Кожанка Київської області. Вага гарбуза-велетня склала 43,5 кг.

Також під час свята пройде конкурс на найкращий коровай. Переможця визначатиме спеціальне журі.

Гостей ярмарку зустрічатимуть різноманітні арт-інсталяції та багато селфі-зон.

Тож налаштовуємось на різноманітне ділове та святкове дійство та зустрічаємось у Кропивницькому за адресою: вул. Мурманська, 8.

AGROEXPO-2019 у цифрах

  • Виставкова площа – 125 000 м².
  • Знижки та акції – дисконт 5% (у разі підписання безпосередньо на виставці договорів на купівлю техніки);
  • дисконт 10% і більше (якщо буде придбаний виставковий зразок прямо з експозиції).
  • Минулого року зa чотири дні вистaвку відвідaло 35 090 гостей. Кількість експонентів склaлa 592 компaнії.
  • Нинішнього року у Вcеукрaїнському освітньому ярмaрку у рамках AGROEXPO візьмуть учaсть близько 40 вищих і середніх спеціaльних нaвчaльних закладів.
  • Понад 20 автобpендів на будь-який смак буде презентовано під час спеціалізованої виставки автомобілів «AutoLand».

Фото Ігоря ДЕМЧУКА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here