«ПЕРЕДУСІМ БАЖАЮ ПРИПИНЕННЯ ВІЙНИ»

0
736
views

Ці слова в одному із своїх інтерв’ю промовив генеральний директор ПАТ «Кіровоградське рудоуправління» Володимир Кухта (на знімку посередині), який, за словами волонтерів, є патріотом з патріотів, який з самого початку війни на сході України усіляко допомагає нашим воїнам.

З часів існування Київської Русі, коли ворог ступав на нашу землю, кожен господар вносив свою частку в забезпечення армії одягом, харчами, кіньми тощо. Наскільки жива ця традиція, показала і війна з російським агресором.  Тільки завдяки допомозі безкорисливих благодійників наші воїни зупинили ворога.

– Важко оцінити ступінь тієї допомоги, що надають нашим героям на Донбасі Володимир Васильович та його родина, – розповідає волонтер Павло Кучеренко (на знімку – крайній праворуч). – Жодного разу ми не почули відмови, а навпаки, на кожне наше звернення він відгукувався без якихось умов. Своїм коштом він ремонтував розбиті ворожою зброєю машини, забронював УАЗик, віддав свою водовозку, подарував безпілотник.  Та всього й не злічити! Низький уклін його дружині Тетяні Олександрівні, яка докладає багато сил, збираючи «посилки» на Донбас. Це і газові печі, і одяг, і продукти…

Сам же Володимир Кухта, розповідаючи про здобутки свого підприємства, зазначив, що премію за 2017 рік у розмірі 25  тисяч гривень вирішено використати на потреби захисників України, які воюють у зоні АТО. Вони й надалі підтримуватимуть військових. Ремонтують техніку, що приходить понівечена з фронту, допомагають фронту пальним, запчастинами, а нещодавно передали одному з підрозділів вантажівку з цистерною для води, бійцям такий автомобіль якраз треба.

– Хлопцям на сході потрібно багато чого, – продовжує розмову Кучеренко. –  Хоча війна триває вже п‘ятий рік, але складається враження, що військове керівництво й досі не зрозуміло, що відбувається на Донбасі і що наших воїнів треба забезпечувати продуктами, питною водою, яка є ледь не дефіцитом у цю спекотну пору. Й досі волонтери везуть на схід картоплю, цибулю та інші овочі. Фактично виконують обов‘язки військових постачальників.  На щастя, є люди, які це розуміють краще за генералів. Хочеться назвати кожного по імені і низько вклонитися.

Один з давніх та надійних помічників волонтерів, справжніх патріотів, є Юрій Гугленко, перший заступник голови обласної ради.

– У 2015 році бойовики розбомбили два блокпости під Горлівкою, – говорить далі волонтер. – Загинув наш товариш Андрій Ільїн. Аби поновити ті блокпости, потрібно було більше 20 тисяч гривень. І це в той час! Ми звернулися до Юрія Олександровича за допомогою. І він допоміг. Крім усього іншого, п’ять автомобілів були повністю заправлені. З того часу ми підтримуємо з ним зв‘язок і завжди можемо розраховувати на його підтримку. Я звертаюся до всіх, хто може  допомогти нашій армії, і надаю координати:

тел.: 0951406267; 0678502109; 095 346 49 90.

Картка для збору коштів ОщадБанк: 4790 7000 0440 2765 Кучеренко Інна Володимирівна.

Картка для збору коштів ПриватБанк: 4149 4393 9633 4561 Краснюк Віталій Дмитрович.

Перекази з-за кордону через MoneyGram

Посилки на адресу: м.Кропивницький, 3 відділення НП, Кучеренко Інна Володимирівна.  Наш офіс знаходиться за адресою: 1-й оптовий ринок (райцентр), торговий комплекс, каб.22.

На той час, коли готувався цей матеріал, Павло Кучеренко та його мужня і безстрашна команда вже знаходилися на Донбасі, куди повезли черговий вантаж необхідних для бійців речей і продуктів.

Конкурс журналістських матеріалів «Поспішай творити добро» ініційований Благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом.

Світлана КОСТЕНКО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here