СЕРГІЙ ТАРУТА ЙДЕ В ПРЕЗИДЕНТИ ВІД ПАРТІЇ «ОСНОВА»

0
970
views

З’їзд політичної партії «Основа» 18 січня в Києві офіційно висунув свого лідера Сергія Таруту кандидатом на пост Президента України. Це рішення прийняли одноголосно.

Делегати впевнені, що Сергій Тарута стане гарантом успіху України. Тому що кандидат від «Основи» володіє бездоганною діловою репутацією, досвідом управлінця та антикризового менеджера, і в нього є надійна команда людей справи, а також – чітка стратегія досягнення миру і розвитку української економіки.

Сергій Тарута на січневому з’їзді висловив згоду на висунення його кандидатури від партії «Основа» на президентські вибори, які відбудуться 31 березня нинішнього року. «Я даю згоду на висунення моєї кандидатури на вибори Президента України від політичної партії “Основа”. За цим офіційним, протокольним формулюванням нашого сьогоднішнього партійного з’їзду – величезна особиста відповідальність і висока честь. Я вдячний партії за надану мені настільки високу довіру», – сказав Сергій Тарута.

Кандидат запевнив, що завдання зі створення успішної України разом зі своєю командою і за активної участі працьовитого українського народу він виконає: «Можу запевнити – в президенти йду не тільки я, йдемо – Ми: амбітна команда професіоналів, команда переможців, яких в партії “Основа” об’єднали ідеї створення успішної України. Це команда з управлінським досвідом, команда з бездоганною діловою репутацією, команда з серйозною економічною програмою. Перед нами стоять складні завдання. Їх не під силу вирішити одній людині, але їх під силу вирішити великому, сильному, працьовитому народові України».

«Бажаю вам, шановний Сергію Олексійовичу, перемоги на виборах. Щоб наша Україна якомога швидше почала свій рух до миру і достатку. Можете повністю розраховувати на допомогу і підтримку всієї команди “Основи”. Бажаю успіхів вам, і успіху – Україні!» – зазначив глава партії «Основа» Андрій Ніколаєнко.

25 січня Сергій Тарута подав до Центральної виборчої комісії всі необхідні документи для офіційної реєстрації його кандидатом на пост Президента України.

Програма кандидата Сергія Тарути – смілива й амбітна. Головні цілі відображені в її назві: «Національна ідея для України: мир, достаток, повага».

«Основа багатства України – люди. Тому головне завдання – направити ресурси країни на забезпечення безпеки громадян України від зовнішніх і внутрішніх загроз, забезпечення їх здоров’я, благополуччя, задоволення освітніх та культурних запитів. Як майбутній глава держави гарантую: мир – усій Україні, достаток – кожній українській родині, повагу – кожному громадянину України», – наголошується в програмі. І детально викладається комплекс заходів і ресурсів, які забезпечать виконання заявлених кандидатом у президенти гарантій.

Бачення майбутнього України та стратегія дій щодо реалізації положень програми кандидата в Президенти від «Основи» представлені в основоположних документах: Мирний план «Три Основи», Доктрина збалансованого розвитку «Україна-2030» та Програма «Принципи поваги і справедливості».

Пріоритетами Сергія Тарути у зовнішній політиці є відновлення територіальної цілісності, забезпечення безпеки і захист прав громадян, просування інтересів українського бізнесу за кордоном, а також відновлення дружніх відносин з усіма країнами-сусідами.

Кандидат у президенти від партії «Основа» готовий застосувати свій досвід до управління країною і бере на себе відповідальність за економічний розвиток України. Реалізація економічної програми Сергія Тарути дозволить за рахунок прискореного економічного зростання вивести країну з кризи і реально підвищити добробут усіх громадян.

Сергій Тарута гарантує надійну підтримку і повагу людям праці, українським сім’ям, молоді, що вчиться, воїнам, пенсіонерам – усім громадянам.

На момент подачі документів в ЦВК Сергій Тарута – лідер політичної партії «Основа», народний депутат України, засновник громадських організацій «Міжнародний республіканський клуб» і «Український форум», співзасновник об’єднання «Українська Бізнес Ініціатива», а також засновник музею «Платар».

Сергій Тарута народився у 1955 році в селищі Виноградне Донецької області. Закінчив Жданівський металургійний інститут і Донецьку державну академію управління.

Трудовий шлях починав слюсарем мартенівського цеху меткомбінату «Азовсталь». І потім протягом багатьох років його трудова діяльність була пов’язана з металургією. Наприкінці 1990-х років був виконавчим директором, згодом – головою ради директорів корпорації ІСД, яка під його керівництвом стала за 10 років найбільшою в Україні транснаціональною компанією.

У 2014 році Сергій Тарута очолював Донецьку облдержадміністрацію, раніше був депутатом Донецької обласної ради і членом Ради підприємців при Кабміні.

Рішення про офіційне висунення Сергія Тарути на президентські вибори від своєї політичної сили партія «Основа» приймала на основі внутрішньопартійних праймеріз, що проводилися у вересні 2018 року. Тоді 96% учасників праймеріз висловилися за участь партії у чергових виборах Президента України та 87% – за висунення лідера «Основи» кандидатом від партії на ці вибори. Підсумки праймеріз схвалив вересневий з’їзд політичної сили, у роботі якого брали участь 500 делегатів з усієї України.

«Я вдячний партії за підтримку моєї кандидатури. Ми в партії “Основа” визначаємо для себе завдання повернути повагу до людської праці – через гідні зарплати. Ми повинні повернути повагу до наших старших – через гідні пенсії й медицину. Ми повинні повернути повагу до тих, хто вчиться, – забезпечити їм гідну роботу після навчання. Ми повинні повернути повагу кожній людині. Ми повинні повернути повагу держави до громадян, а громадян – до держави. Але для цього нам треба буде побудувати таку державу, яку поважатимуть», – заявив тоді Сергій Тарута, коментуючи підсумки праймеріз і їх затвердження з’їздом.

 Михайло Ярошенко

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here